Ruhsal-Duygusal Etki: Meditasyonda yardımcı olarak kullanılabilir. Odaklanmayı arttırır. Stres, kaygı ve depresyon gibi kötü ruh hallerinden arındırır.
Vücutsal Etki: İyi bir antiseptik, mantar ve iltihap önleyici, kramp ve tıkanıklık önleyici, cilt yenileyici, yaralarda kan durdurucu, tıkanıklıkları açıcı ve bağışıklık sistemini uyarıcıdır. Analjezik özellikleri ile soğuk algınlığı ve ateş nedeniyle gelişen ağrıları hafifletmeye yardımcı olur. Baş ağrısı, eklem ağrısı, kas ağrısı ve migreni rahatlatır. Doğal bir balgam sökücüdür. Solunum yollarında, burun kanalında ve akciğerlerde tıkanıklığı azaltmaya yardımcı olarak nefes almayı kolaylaştırır.
Uyumlu yağları: Mandalina, lavanta, tarçın, biberiye, limon, hindistan cevizi, ada çayı, mür, karite ve buhur.
Kullanım önerileri ve tavsiyeler: 1 su bardağı hindistan cevizi yağı ve 1 su bardağı karite yağını benmari usulü eritin. Bu karışımı cam bir kaseye alın. 1 yemek kaşığı E vitamini, 10 damla elemi yağı ve 5 damla lavanta yağını ekleyin. Bir tahta kaşıkla iyice karıştırın. Bu doğal kremi, temiz kavanoza alın ve serin, kuru bir yerde saklayın.
Elemi yağını banyoda, duşta veya sabit bir yağ ile karıştırdıktan sonra kas ağrıları ve yara izileri için masaj yaparak uygulayabilirsiniz.
Aromaterapi faydaları için bir buhurdanlık ile kullanabilirsiniz.
Notlar: 1521’de Magellan’ın Filipinler’i keşfetmesi, elemi reçinesinin Orta Doğu ve Avrupa’ya gelmesini sağladı. Bu süre zarfında bitki adını aldı. Elemi kelimesi, Arapça’da “yukarıda ve aşağıda” anlamına gelir. Bu, reçinenin hem ruhsal hem de fiziksel olarak faydalı olduğu anlamına gelir.
Mısırlılar ise elemi yağını mumyaları mumyalamak için kullanıyordu. Günümüzde ise ağırlıklı olarak kozmetik sektöründe kullanılıyor.