Baharat Karanfil Yaprağı

Baharat Karanfil Yaprağı

Önde Gelen Bileşenleri :
eugenol ~%70-83, humulen-alfa ~%2-3, caryohyllen ~%12-22

 


Meyvesinin yağı, yaprağının yağına nazaran daha kuvvetlidir.

Uyumlu Yağlar :
Siyam asilbendi, baharat yağları, bal ve turunçgil yağları.

Kullanım Önerileri :
Yağ lambaları, hava temizleyiciler-soğuk kış-yılbaşında ve egzotik-natur parfümlerde.
Eugenol un tahriş edici özelliğinden dolayı, direk deri ile teması sakıncalıdır. Düşük miktarlarda kullanınız. Hamilelere tavsiye edilmez. Terapi amaçlı ağız yolu ile alınamaz.

Kış geceleri için-lambalarda:
5 damla Kırmızı mandalina, 2 damla Tarçın kabuğu, 1 damla Baharat Karanfili

Notlar :

Karanfil, eski çağlarda çok değerli bir baharat ve şifalı bitki olarak kullanılmıştır. Orta çağda bulaşıcı hastalıklara karşı kullanılan karanfil, bugün ise dişçilik dalında kullanılmaktadır. Çinliler’de ise, yakılarak kötü ruhları ve sinekleri kovmak için kullanılmıştır.

Yaklaşık 50 kg. dal ve yapraktan bir kilo yağ elde edilir.

İlgili Ürünler : Baharat Karanfil Yaprağı

DİĞER ÜRÜNLERİMİZ