Dağ Sateri
Önde Gelen Bileşenleri :
Carvacrol: yak. %42, p-cymene: yak. %12,77, g-terpinene: yak. %11,5, b-caryoph: yak. %3, thymol: yak. %4,5
Özellikleri :
Aktive edici, canlılık verici, temizleyici.
Ruhsal ve Duygusal Etki :
Güçlendirici, özgüven–konsantrasyon arttırıcı.
Vücutsal Etki :
Canlandırıcı, kan dolaşımı destekleyici, kas gevşetici, iştah açıcı, sindirim sistemi kuvvetlendirici, bakteri ve enfeksiyon önleyici.
Uyumlu Yağlar :
Anason, rezene, çörek otu gibi tüm hazımsızlık önleyici yağlar.
Kullanım Önerileri :
Baharat yağı olarak mutfaklarda “sindirim problemleri giderici “ kullanımının yanında, canlandırıcı etkisi nedeniyle – dikkatlice dozajı ayarlanarak- banyolarda ve masaj yağlarında ilave olarak ve de az miktarda yağ lambalarında kullanıma uygundur. Ayak ve tırnak mantarları önleyici özelliğine sahiptir. Bağışıklık sistemi kuvvetlendirici özelliğinden, enfeksiyon başlangıcında kullanımı uygundur.
Notlar :

Tüm Akdeniz Bölgesinde ve Avrupa'da yetişir. Önemli şifa ve baharat bitkisinin asıl çıkış bölgesi muhtemelen Karadeniz çevresidir (Trabzon kekiği olarak da adlandırılır.) 25 civarı çeşidi vardır.
125-130 kilogram çiçek açan ottan bitkinin su buharı destilasyonuyla 1 kilogram uçucu yağ çıkarılır.
Hazmettirici likörlerin yanı sıra yara iyi edici kremlerin üretiminde kullanılmaktadır.

İlgili Ürünler :
Dağ Sateri*
©2019 NU-KA İthalat İhracat Paz. San. LTD. ŞTİ.