Tefarik (Patchouli) *
Önde Gelen Bileşenleri :
Patchoulol: yak. % 32,23 , a-Guajen: yak. % 13,34 , a-Bulnesen: yak. % 15,41 , g-Patchoulen: yak. %7,65 , a-Patchoulen: yak. % 5,15
Özellikleri :
Afrodizyak, antiseptik, stres,asabiyet dengeleyici.
Ruhsal ve Duygusal Etki :
Enerjik ve ruhi kuvveti dengeler, gerçeklere dönmemize yardımcı olur.
Vücutsal Etki :
Antiseptik, yara iyi edici ve yara izi giderici.
Uyumlu Yağlar :
Kananga, yasemin, gül, tonka, tarçın ve turnçgiller.
Kullanım Önerileri :
İltihaplı, problemli ciltlerde (kuru, yorgun ve yaşlı ciltler)

Cilt bakım ve masaj yağları olarak. Ağız mantarlarında (pamukçuk), vaginal mantarlarda, deolarda, aknede, egzamada ve çatlaklarda. Hislendirici, egzotik koku karışımları ve masajlarda, parfüm birleşimlerinde fiksatör olarak. Doğal kozmetikte, şampuanlarda. Hava temizleyici olarak yağ lambalarında ve hava temizleyicilerde. Çamaşır dolaplarında bir mendil içine konan birkaç damla tefarik yağı haşerelere karşı elbiseleri korur.

Hindistan geceleri - yağ lambaları için :
3 damla Portakal, 1’er damla Tefarik, Santal odunu ve Kananga koyunuz.

Notlar :

1- Bitkinin, hafif kurutulmuş 35 kg yapraklarının destilesi ile 1 kg yağ elde edilir. Kalitesinin artması için bekletilmesi, uzun zaman dinlendirilmesi gerekmektedir. Durdukça aroması artar ve olgunlaşır.

2- Doğu Hint Adaları'nda bol yetiştirilen 60-100 cm. yükseklikte ve ballıbabagiller ailesine mensup olan bir bitkidir. Tefariğin kokusu (Hindistan’da) iç ve dış sınırlarımızı açmak, yeni yollar denemek için düşüncelerimizi birleştirir, içimizdeki cesareti canlandırır.

68’li yılların gençliğinin kokusu olmuştur. Parfüm endüstrisinin özel ürünlerinde kullandığı yağlardandır.

İlgili Ürünler :
Tefarik* (Patchouli*)
©2020 NU-KA İthalat İhracat Paz. San. LTD. ŞTİ.