Tarçın Yaprağı *
Önde Gelen Bileşenleri :
EUGENOL yak: % 78,55 ,p-CARYOPHYLLENE yak: %3,92 , LINALOL yak: % 1,91 , ACETATE D’EUGENYLE yak: % 1,52 , E-CINNAMALDEHYDE yak: %1,31
Özellikleri :
Sıcaklık verici, canlandırıcı, yaratıcı güç arttırıcı.
Ruhsal ve Duygusal Etki :
İlham gücümüzü destekler ve yaratıcılık gücümüzü arttırır.
Vücutsal Etki :
Kan dolaşımı arttırıcı, antiviral, antibakteriyel ve kas gevşetici.
Uyumlu Yağlar :
Turunçgil yağları, baharat karanfili, zencefil, tonka, vanilya.
Kullanım Önerileri :
Bakteri, virüs ve mantar hastalıklarına karşı, iltihap önleyici.

Sakinleştirici, rahatlatıcı olarak vücut ve masaj yağlarında ve natur parfümlerde.

Grip, soğuk algınlığı, ishal, bağırsak kasılmaları, adet kasılmalarında. Bit, pirelenme, kaşıntı ve haşere sokmasına karşı. Vücut ateşini hafif yükseltebilir.

Hava temizleyici olarak yağ lambalarında, hava temizleyicilerde.
Notlar :

Yaklaşık 60 kg yapraktan su buharı destilesi ile 1 kg yağ elde edilir.

Soğuk kış günlerinin baharatı olarak bildiğimiz tarçın 10-12 m. yükseklikteki ağaçların genç dallarının kurutulmuş kabuklarıdır. Çin, Hindistan ve Doğu Hint Adaları'nda yetiştirilir.

Yaprağının yağı, kabuğuna göre daha hafiftir ve yüksek miktarda Eugenol içerir. Bu sebepten kokusu baharat karanfilini andırır ve ucuzdur.

İlgili Ürünler :
Tarçın Yaprağı*
©2019 NU-KA İthalat İhracat Paz. San. LTD. ŞTİ.