Santal odunu *
Önde Gelen Bileşenleri :
a-santalol: yak. %16 , trans farnesol: yak. %9,5 , b-curcumen-12-ol: yak.%8,5 , epi-a-bisabolol: yak. %7,3 g-curcumen-12-ol: yak. %6,7
Özellikleri :
Sakinleştirici, dengeleyici, sıcaklık verici, afrodizyak.
Ruhsal ve Duygusal Etki :
Stres ve sinir yatıştırıcı, depresyona karşı sakinleştirici ve moral düzelticidir. Tahrik edici.
Vücutsal Etki :
Antiseptik, iltihap önleyici, yara iyi edici, kas gevşetici.
Uyumlu Yağlar :
Çiçek yağları, zencefil, tefarik, kananga, vetiver, sedir.
Kullanım Önerileri :
Problemli ciltlerde iltihaplanmayı engelleyici, akne, egzama, selülit ve kuru ödemli yüz ve cilt bakım ürünlerinde. Rahatlatıcı ve kas gevşetici masaj yağlarında, banyolarda, kompreslerde, egzotik natur parfümlerde, yağ lambalarında, hava temizleyicilerde.

Ayrıca Bronşit, öksürük, nezle, boğaz iltihaplanmasında balgam söktürücü. İshalde, mide bulantısı ve kusmada. Terletici ve idrar yollarını çalıştırmada. Metabolizma arttırıcı, bağ dokularını kuvvetlendirici, tonik, böbrek, böbreküstü kapsülü ve dalak, pankreas, mide faaliyetlerini düzenleyici olarak da etki eder.

Cinsel ilişki zorluklarında güç arttırıcı ve teşvikte fantezi ve yaratıcılık gücünü canlandırır.

Hislendirici ayak masajı için:
50 ml. Sabit yağ içine; 3 damla Santal odunu, 2 damla Gül, 2 damla Palmarosa. İyice karıştırarak masaj yapınız.
Notlar :

Bitki 10 m. yükseklikte bir ağaç olup beyaz (album) ve kırmızı (rubrum) santal olarak bilinen iki türü vardır. Genelde Hindistan ve doğu Hint Adalarında yetişmekle beraber bütün Asya ülkelerine yayılmıştır. Hindistan’daki tütsüler, kokulu ağaç işlemeleri ve yağ üretimi santal odunu ile Hindistan’ı birbirine bağımlı olarak andırır. Saf santal odunu Hindistan’da devlet denetimi altında ticarete sunulur.

Santal odunu yağı, doğu ülkelerinde en kutsal yağ olarak adlandırılır.

Yaklaşık 20 kg ince, talaş olarak kıyılmış odun parçalarından su buharı destilesi ile 1 kg yağ elde edilir. Kıvamı koyudur. Ağacın yağ için kullanılması için en az kırk yıllık olması lazımdır. Son zamanlarda, şifalı bitki olarak kullanılmasının yanı sıra, kozmetik endüstrisinde de çok kullanılmaya başlanmıştır.

İlgili Ürünler :
Santal Odunu* Santal odunu
©2021 NU-KA İthalat İhracat Paz. San. LTD. ŞTİ.