• Huzur veren nefes...
  • full screen slider
  • html slideshow
  • jquery carousel
  • full width slider
Huzur veren nefes...1 Her damlasında şifa var...2 Kaliteden ödün vermeden üretim...3 %100 doğal ürünler...4 Uzman kadro, titiz Ar-Ge...5
css slider by WOWSlider.com v6.3
ANASAYFA > BİLGİ DAĞARCIĞI > Santal Odunu

Santal Odunu

Önde Gelen Bileşenleri (Komponentleri)
santalool-cis-alfa ~%40-50, santalool-cis-beta ~%21-25, santalen-cis-epi-beta ~%5

Özellikleri
Sakinleştirici, dengeleyici, sıcaklık verici, afrodizyak.

Ruhsal - Duygusal Etki
Stres ve sinir yatıştırıcı, depresyona karşı sakinleştirici ve moral düzelticidir. Tahrik edici.

Vücutsal Etki
Antiseptik, iltihap önleyici, yara iyi edici, kas gevşetici.

Uyumlu Yağları
Çiçek yağları, zencefil, tefarik, kananga, vetiver, sedir.

Kullanım Önerileri ve Tavsiyeler
Problemli ciltlerde cerahatlanmayı engelleyici, akne, ekzama, selülit ve kuru ödemli yüz ve ciltbakım ürünlerinde. Rahatlatıcı ve kas gevşetici masaj yağlarında, banyolarda, kompreslerde, ekzotik natur parfümlerde, yağ lambaları, hava temizleyicilerde.

Ayrıca Bronşit, öksürük, nezle, Boğaz iltihaplanmasında balgam söktürücü. İshal, mide bulantısı ve kusmada. Terletici ve idrar yollarını çalıştırmada. Metabolizma arttırıcı, bağ dokularını kuvvetlendirici, tonik, böbrek, böbreküstü kapsülü ve dalak, pankreas, mide faaliyetlerini düzenleyici olarak da etki eder.

Cinsel ilişki zorluklarında güç arttırıcı ve teşvikte fantazilik ve yaratıcılık gücünü canlandırır.

Hislendirici ayak masajı için:
50 ml. Sabit yağ içine; 3 damla Santal odunu, 2 damla Gül, 2 damla Palmarosa. İyice karıştırarak masaj yapınız.

Notlar

Bitki 10 m. yükseklikte bir ağaç olup beyaz (album) ve kırmızı (rubrum) santal olarak bilinen iki türü vardır. Genelde Hindistan ve doğu hint adalarında yetişmekle beraber bütün Asya ülkelerine yayılmıştır. Hindistan’daki tütsüler, kokulu ağaç işlemeleri ve yağ üretimi santal odunu ile Hindistan’ı birbirine bağımlı olarak andırır. Saf santal odunu Hindistan’da devlet denetimi altında ticarete sunulur.

Santal odunu yağı, doğu ülkelerinde en kutsal yağ olarak adlandırılır.

Yaklaşık 20 kg. ince, talaş olarak kıyılmış odun parçalarının su buharı destilesi ile 1 kg. yağ elde edilir. Kıvamı koyudur. Ağacın yağ için kullanılması için en az kırk yıllık olması lazımdır. Son zamanlarda, şifalı bitki olarak kullanılmasının yanı sıra, kozmetik endüstrisinde de çok kullanılmaya başlanmıştır.

İlgili Ürünler


Santal Odunu *       

Bilgi dağarcığındaki içerikler hazırlanırken kullanılan kaynakça listesi için tıklayınız.